Jurnalul.ro Ştiri Politică Lasconi: „Iohannis să solicite, de urgenţă, retragerea de la postul de consul a comisarului Glugă!”

Lasconi: „Iohannis să solicite, de urgenţă, retragerea de la postul de consul a comisarului Glugă!”

de Redacția Jurnalul    |   

Preşedintele USR, Elena Lasconi, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să solicite, de urgenţă, în calitate de şef al politicii externe a României, retragerea de la postul de consul în Pakistan a comisarului Constantin Glugă, care conducea IPJ Constanţa când a avut loc tragedia de la 2 Mai.

De asemenea, Lasconi solicită Ministerului Afacerilor Externe să spună public cum a luat această decizie pe care o cataloghează "aberantă".

"România în mandatul lui Iohannis pare că devine, în fiecare zi, ţara lui 'Aşa vreau eu!' şi 'Pentru greşeli, plătesc doar nevinovaţii'. Mi se pare absolut revoltător ce au descoperit jurnaliştii de la Europa Liberă: comisarul Glugă, cel care conducea IPJ Constanţa când a avut loc tragedia de la 2 Mai, a fost numit consul al României în Pakistan. Detaşat în MAE, fără concurs, făcut consul şi ţinut totul cât mai pe ascuns. Îi cer lui Klaus Iohannis, în calitatea lui de şef al politicii externe a României, să solicite, de urgenţă, retragerea de la post a comisarului Glugă şi solicit Ministerului Afacerilor Externe să spună public cum a luat această decizie aberantă", a scris Lasconi, vineri, pe Facebook.

Ea afirmă că este "o palmă peste obrazul părinţilor care şi-au îngropat copiii".

"Este o palmă peste obrazul unei ţări în care pare că dreptatea este doar pentru speciali!", conchide Elena Lasconi.

Pe 28 august 2023, Constantin Glugă şi-a anunţat demisia din funcţia inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în urma anchetei privind accidentul de la 2 Mai.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri