Este sezonul lor și se cuvine să nu le ratezi. Ai să le mănânci cu și mai multă vreme când vei afla cât de mult bine fac sănătății tale!
Ceapa şi usturoiul verde sunt alimentele minune ale primăverii. Bogate în vitamine, trufandalele sunt folosite ca ingrediente aromatice, care dau gust şi savoare mâncărurilor, dar şi ca plante medicinale.
Un fir, mai multe leacuri
Ceapa verde stimulează sistemul imunitar şi distruge virusurile gripale. Datorită alicinei, un antibiotic şi expectorant puternic, şi al clorofilei, care are efecte antiinflamatoare, ceapa verde este eficientă în bronşitele infecţioase. Tot alicina din bulb, cu proprietăţi anticoagulante, împiedică formarea cheagurilor de sânge şi este recomandată în cazul trombozelor şi al tromboflebitelor. Doar 100 g de ceapă verde înseamnă o mulțime de substanțe nutritive: 2 g fibre alimentare, 260 mg potasiu, 39 mg calciu. Aceeași cantitate are un aport energetic de 23 de calorii.
Te-ar mai putea interesa si:
Diete sănătoase. Cura de slăbire cu citrice
Dieta tonică cu țelină te ajută să slăbești 4 kilograme în 7 zile
Sâmburii amari care îți fac viața dulce și frumoasă. Dieta cu migdale și beneficiile ei
De folos în eliminarea calculilor
Pentru eliminarea calculilor renali, poţi face o infuzie cu ceapă verde. Iata aici o reteta care o sa iti fie de folos: .................................