Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 141. Trei rachete rusești au lovit o clădire din Vinnița

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 141. Trei rachete rusești au lovit o clădire din Vinnița

Joi, 14 iulie 2022, este cea de-a 141-a zi de război în Ucraina.

Update Martorii oculari și mass-media raportează bombardarea centrului orașului Donețk: există morți și răniți. Preliminar, două persoane au murit, scrie RIA Novosti.

Update Trei rachete rusești au lovit o clădire din Vinnița. Clădirile rezidențiale din apropiere au fost, de asemenea, avariate de lovituri, a precizat poliția locală într-un comunicat.

Un incendiu a izbucnit în clădirea lovită de rachete, focul s-a extins la parcare: ard în prezent aproximativ 50 de mașini. Salvatorii lucrează la stingerea incendiului.

Cel puțin 17 civili, inclusiv doi copii, au fost uciși joi în urma atacului cu trei rachete asupra orașului Vinița, din centrul Ucrainei, a anunțat Procuratura Generală ucraineană, citată de Reuters.

Pe lângă asta, aproximativ 90 de persoane au solicitat îngrijiri medicale, dintre care 50 se află în stare gravă. Atacul a distrus ”semnificativ” blocuri, spații administrative și de birouri. Rachetele au lovit și un centru medical. Armata ucraineană a spus că atacul a fost efectuat cu rachete Kalibr trase dintr-un submarin în Marea Neagră.

În urma atacului, președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj pe Telegram: „Ce este acesta, dacă nu un act de terorism deschis?”, a scris Zelenski.

Update Explozii puternice au fost auzite în timpul nopții în Mikolaiv, a transmis primarul.  „Alerta aeriană continuă. Cer tuturor să rămână în adăposturi”, a scris Alexander Senkevich pe Telegram. Localnicii au transmis pe rețelele sociale că au auzit cel puțin opt explizii, conform Al Jazeera. 

Numărul victimelor atacului cu rachete asupra orașului ucrainean Ceasiv Iar a ajuns la 48

Salvatorii ucraineni au recuperat cadavrul unei alte victime din dărâmăturile unei case din Ceasiv Iar. Numărul total al victimelor atacului cu rachete rusești din 9 iulie a ajuns la 48, anunță Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

„Începând cu ora 19:00, cadavrul unei victime a fost găsit într-o clădire de apartamente cu cinci etaje din oraș în timpul operațiunilor de salvare. În total, au fost găsite 48 de cadavre, dintre care unul era un copil”, se arată în comunicat.

În total, 9 persoane au fost salvate de sub dărâmături.

Subiecte în articol: Ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri