Jurnalul.ro Ştiri Observator Loteria lui Rîpanu, spălătoria lui Maricel

Loteria lui Rîpanu, spălătoria lui Maricel

O escrocherie de proporţii care a uşurat Loteria Română de 25,5 milioane lei ajunge în instanţă. Protagoniştii sunt o mână de şmecheri, conduşi de un profesionist al tunurilor - Păcuraru Maricel, care, în timpul Guvernului Boc, a avut peri¬oada de glorie. Benea Gheorghe, om de bază al PDL în grupul de la Cluj, a fost pus şef la Loterie. Benea înghiţea fără să clipească ordinele lui Rîpanu Ovidiu, plasat de Maricel la Serviciul de achiziţii. Aşa ajunge Loteria să cumpere 720 de mii de cartele telefonice de care nu avea nevoie de la firmele lui Păcuraru şi Rîpanu. Prin două circuite de spălare a banilor, 20,1 milioane lei au ajuns la Păcuraru şi 4,5 milioane la Rîpanu. Lanţul de firme folosite pentru scoaterea banilor din Loterie are câteva nume cunoscute şi din alte întâmplări sulfuroase - Perfect Tour, TGV Holding, Dynamic Solution, Global Network System, PRONOVA.
Când escrocheria a fost mirosită de presă, au început intervenţiile lui Rîpanu la intransigentul Silviu Mănăstire, legat de grupul de la Cluj, să oprească dezvăluirile la Realitatea TV. Păcuraru, înainte să intre în puşcărie pentru o hoţie la Poşta Română, ajunge să preia Reali-tatea. Afacerea cartelelor a fost sesizată la DNA de Curtea de Conturi. Procesul va începe la Tribunalul Bucureşti.

25,5 milioane de lei au fost scoşi din Loteria Română pentru escrocheria cu cartele telefonice sub oblăduirea omului lui Emil Boc.
 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri