Jurnalul.ro Ştiri Externe Lupte grele în Gaza. Israelienii au ocupat o fortăreață Hamas și au atacat alte obiective

Lupte grele în Gaza. Israelienii au ocupat o fortăreață Hamas și au atacat alte obiective

de Redacția Jurnalul    |   

Israelienii anunță că armata a ocupat o fortăreață Hamas și a atacat de la sol, din aer și de pe apă alte obiective ale militanților din Gaza.

Reprezentanții Forțelor de Apărare israeliene au anunțat că au securizat un „bastion militar al Hamas" în interiorul Gaza. În interior ar fi fost găsite rachete antitanc, lansatoare, alte arme și „diverse materiale de propagandă", potrivit Sky News.

De asemenea, un avion de vânătoare a lovit un obiect și a omorât 10 luptători Hamas, potrivit estimărilor IDF. De asemenea, forțele navale au lovit „ținte strategice... inclusiv posturi care conțineau mijloace tehnologice".

„În plus, trupele IDF au localizat un număr de teroriști Hamas care s-au baricadat într-o clădire adiacentă spitalului al Quds și care plănuiau să efectueze un atac asupra forțelor de acolo", se mai arată în comunicat.

Un atac aerian a fost efectuat în apropiere, ceea ce a provocat „explozii secundare semnificative care indică prezența unui depozit de arme Hamas într-o zonă civilă".

IDF a acuzat în repetate rânduri Hamas că a plasat explozibili în apropierea infrastructurii civile, inclusiv a spitalelor, lucru pe care gruparea l-a negat.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: hamas gaza Israel
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri