Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron, întâlnire cu premierul libanez pentru evitarea confruntărilor dintre Hezbollah și Israel

Macron, întâlnire cu premierul libanez pentru evitarea confruntărilor dintre Hezbollah și Israel

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele francez Emmanuel Macron s-a întâlnit la Paris cu premierul libanez Najib Mikati pentru discuții privind modul în care se poate pune capăt luptelor transfrontaliere dintre Hezbollah și Israel și pentru a atenua impactul acestora în Liban.

Un comunicat al biroului lui Mikati a precizat că acesta a discutat cu Macron despre o propunere franceză pentru a pune capăt luptelor transfrontaliere, care prevede un sprijin pentru armata libaneză, iar în același timp și retragerea luptătorilor Hezbollah de pe o rază de 10 km de la graniță, scrie Reuters.

Mikati i-a mulțumit lui Macron pentru eforturile sale "de a opri agresiunea israeliană împotriva Libanului și de a sprijini armata cu echipamente și expertiză pentru a-i permite să-și îndeplinească pe deplin sarcinile", se arată în comunicat.

Hezbollah, susținută de Iran, și armata israeliană s-au angajat în confruntări peste granița libaneză de la izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas, la 7 octombrie, marcând cele mai grave ostilități de la războiul dintre ele din 2006.

Luptele au alimentat îngrijorarea cu privire la riscul unei escaladări a conflictului.

 

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Macron premier libanez
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri