Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron condamnă Israelul pentru acțiunile din Liban

Macron condamnă Israelul pentru acțiunile din Liban

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele francez a anunțat un pachet de ajutoare în valoare de 100 de milioane de euro pentru a sprijini Libanul, țara care se confruntă în prezent cu o criză umanitară tot mai gravă, conflictul dintre Israel și Hezbollah nedând semne de atenuare.

Emmanuel Macron afirmă că este nevoie de o încetare a focului în țară, afirmând că „mai multe daune, mai multe victime, mai multe lovituri nu vor pune capăt terorismului și nici nu vor asigura securitatea tuturor”.

Ministrul sănătății din Liban susține că cel puțin 2.574 de persoane din țară au fost ucise într-un an de lupte, majoritatea deceselor survenind în ultima lună, când Israelul și-a intensificat acțiunile militare în țară.

„Regret că Israelul își continuă operațiunile militare în Liban, în sud, la Beirut și în alte părți, și că numărul victimelor civile continuă să crească”, a adăugat ministrul.

Conferința de joi reunește miniștri și oficiali din peste 70 de țări și organizații internaționale, deși nici Israelul, nici Iranul nu au fost invitate.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Macron liban Israel
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri