Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron vizitează Marocul în speranța de a repara relațiile bilaterale

Macron vizitează Marocul în speranța de a repara relațiile bilaterale

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele Emmanuel Macron va începe luni o vizită de trei zile în Maroc pentru a semna acorduri bilaterale și a discuta noi ambiții comune pentru următorii 30 de ani, informează AFP.

Președintele francez face această vizită la invitația regelui Mohammed VI și este centrată pe „noile ambiții” pentru următoarele trei decenii de parteneriat franco-marocan, conform administrației prezidențiale franceze.

Vizita are loc în contextul unor divergențe anterioare, printre care poziția Franței față de Sahara Occidentală, teritoriu disputat între Maroc și Frontul Polisario, susținut de Algeria. În iulie, Macron a descris planul de autonomie al Marocului pentru Sahara Occidentală ca fiind „singura bază” pentru rezolvarea conflictului, detensionând astfel relațiile cu Rabat.

Va include o întâlnire privată cu regele Mohammed VI și semnarea mai multor acorduri în domenii precum energie, apă, educație și securitate. Relațiile au fost, de asemenea, afectate după decizia Franței de a reduce numărul vizelor acordate cetățenilor marocani în 2021, o măsură revocată anul următor.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Macron maroc Franța
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri