Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE, despre acuzațiile aduse UNRWA: „Vom urmări îndeaproape evoluțiile și vom acționa în consecință”

MAE, despre acuzațiile aduse UNRWA: „Vom urmări îndeaproape evoluțiile și vom acționa în consecință”

de Redacția Jurnalul    |   

Vom urmări îndeaproape evoluțiile și vom acționa în consecință, este poziția Ministerului Afacerilor Externe în cazul acuzațiilor aduse UNRWA.

„Suntem extrem de tulburați de acuzațiile grave de implicare a personalului UNRWA în atacul terorist din 7 octombrie împotriva Israelului. Se impune o investigație rapidă și amănunțită”, transmite MAE pe platforma X.

Diplomația română salută anunțul secretarului general ONU, Antonio Guterres, „pentru o acțiune decisivă”.

„Vom urmări îndeaproape evoluțiile și vom acționa în consecință”, se arată în finalul postării.

Reuters a publicat un articol în care directorul unei şcoli UNRWA era membru Hamas, în timp ce presa din Israel a arătat legătura dintre directorii de spitale şi Hamas.

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni, principalul furnizor de ajutor umanitar în Gaza, a anunţat vineri că a concediat mai mulţi angajaţi acuzaţi că ar fi fost implicaţi în atacul comis la 7 octombrie 2023 de mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Israel, după ce UNRWA a primit informaţii în acest sens de la autorităţile israeliene.

„Orice angajat al ONU implicat în acte teroriste va fi tras la răspundere, inclusiv prin urmărire penală”, a dat asigurări şeful ONU, promiţând să coopereze cu autorităţile competente.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: mae unrwa
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri