Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE condamnă atacul terorist de la Kabul

MAE condamnă atacul terorist de la Kabul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" atacul terorist de sâmbătă de la Kabul, soldat cu numeroase victime, se arată într-un comunicat al MAE remis duminică AGERPRES.

MAE îşi exprimă "întreaga solidaritate" faţă de autorităţile afgane şi poporul afgan şi "reafirmă angajamentul României de a sprijini combaterea terorismului internaţional".

"Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă întreaga solidaritate faţă de autorităţile afghane şi poporul afghan şi transmite condoleanţe familiilor victimelor şi exprimă întreaga speranţă pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite. MAE reafirmă angajamentul ferm al României de a sprijini combaterea terorismului internaţional, care reprezintă un atentat inadmisibil la adresa vieţii unor persoane nevinovate", se arată în comunicat.

Bilanţul atentatului cu ambulanţă-capcană, comis sâmbătă în centrul Kabulului, a ajuns la 103 morţi şi 235 de răniţi, printre care se numără şi mulţi poliţişti, a anunţat duminică ministrul de Interne Wais Barmak, relatează AFP, Reuters şi DPA.

Guvernul de la Kabul a decretat duminică zi de doliu naţional în Afganistan.

Atentatul, revendicat de talibani, unul dintre cele mai sângeroase comise la Kabul în ultimii ani, este al treilea atac comis într-o săptămână în Afganistan după cel asupra hotelului Intercontinental de pe 20 ianuarie şi atentatul de miercuri împotriva organizaţiei "Salvaţi Copiii" de la Jalalabad. AGERPRES

Subiecte în articol: mae codamna atentat kabul
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri