Jurnalul.ro Cultură Carte Magia minții - o perspectivă asupra potențialului extraordinar al minții umane

Magia minții - o perspectivă asupra potențialului extraordinar al minții umane

de Magdalena Popa Buluc    |   

Autorul bestsellerul În atelierul de magie, Dr. James Doty, revine la editura Lifestyle cu un nou volum: Magia minții. Neuroștiința manifestării și transformarea totală. Cartea oferă o perspectivă asupra potențialului extraordinar al minții umane. Prin povești personale și cercetări științifice, Magia minții dezvăluie modul în care controlul asupra gândurilor noastre ne poate transforma viața și ne poate spori fericirea.

Doty ne călăuzește în înțelegerea practicilor care modifică structura creierului: atenția, meditația, vizualizarea și compasiunea. Astfel de manifestări acționează ca o magie a minții care ne determină să privim lumea cu claritate, revendicându-ne puterea de acțiune, realizându-ne visurile și întinzându-le o mână de ajutor și celor pe care îi întâlnim în drumul vieții noastre.

 Magia minții se bazează pe prima carte a autorului, În atelierul de magie, memoriile sale despre cum a aflat despre existența manifestării, de la o femeie pe nume Ruth, pe când era copil și trăia în sărăcie în orașul rural deșertic Lancaster, California. Volumul ne pune la dispoziție o analiză amănunțită a datelor neuroștiințifice care stau la baza manifestării și un plan în șase etape pentru realizarea visurilor noastre.

În Magia minții, Doty explică cum lecțiile pe care Ruth i le-a predat – care includeau exerciții de respirație profundă și înlocuirea gândurilor negative cu unele pozitive – ne pot ajuta să ne calmăm sistemul nervos stresat. Atunci când reușim să trecem de la activarea sistemului nervos simpatic, sau modul „fugă, luptă sau îngheț”, la sistemul nervos parasimpatic, sau modul „odihnă și digestie”, putem începe să gândim cu mai multă claritate și compasiune despre noi înșine și despre lumea din jurul nostru.

 Trecerea organismului în starea parasimpatică poate fi dificilă într-o lume în care stimularea continuă ne-a supus sistemul nervos unui stres constant. Evoluția umană nu a ținut pasul cu progresele tehnologice și sociale rapide din ultimele două secole. Doty spune că atenția noastră a devenit „deturnată”. Subconștientul – care influențează ceea ce mintea noastră conștientă urmărește – este incapabil să proceseze tot ceea ce primește. Ca urmare, uneori informațiile critice sunt redirecționate către sistemele de procesare automată. Distrași, ratăm oportunități cruciale atunci când acestea apar. Dar dacă intenția noastră este încorporată în subconștient creierul nostru devine pregătit să le observe.

 Timp de multe decenii, practica manifestării a fost considerată de mulți un demers pseudoștiințific egocentric, concentrat pe acumularea de bunuri materiale. Însă, după cum ne dezvăluie dr. James Doty, neurochirurg și neurolog, profesor la Universitatea Stanford, manifestarea ne oferă posibilități nebănuite și stă la temelia unei lumi mai îngăduitoare și mai bune.

 În vreme ce lucrările anterioare despre manifestare s-au concentrat îndeaproape pe succesul public și beneficiul individual, Magia minții este un apel sincer pentru transformarea manifestării într-o contribuție mai profundă la vindecarea problemelor cu care ne confruntăm în ziua de astăzi.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri