Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai mulți teroriști, uciși în operațiunea din Cisiordania

Mai mulți teroriști, uciși în operațiunea din Cisiordania

de Redacția Jurnalul    |   

IDF, poliția israeliană și serviciul de securitate Shin Bet au raportat joi că patru teroriști care se ascundeau într-o moschee au fost uciși într-o operațiune în orașul Tulkarm, din nordul Cisiordaniei, potrivit publicației Haaretz.

Unul dintre cei uciși a fost identificat drept Mohammad Jaber, un comandant al organizației Jihad Islamic, care a fost implicat în atacul din iunie anul trecut de la Qalqilya, în care a fost ucis Amnon Muchtar.

Jaber, cunoscut sub numele de „Abu Shuja’a”, este comandantul batalionului Tulkarm, iar în ultimele luni a supraviețuit mai multor încercări ale forțelor de securitate de a-l ucide.

În iulie anul trecut, Jaber a evitat arestarea de către Autoritatea Palestiniană când forțele acesteia au venit să-l aresteze la un spital din Tulkarm, unde era tratat.

Forțele de securitate au anunțat, de asemenea, că un soldat al IDF a fost rănit ușor în timpul operațiunii.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a cerut Israelului să oprească imediat operațiunea militară din nordul Cisiordaniei.

„Ultimele evoluții din Cisiordania ocupată, inclusiv lansarea de către Israel a operațiunilor militare la scară largă, sunt profund îngrijorătoare”, a scris Guterres pe platforma de socializare X.

Israelul a lansat marți seara ceea ce numește o operațiune contrateroristă.

Cel puțin 11 persoane au fost ucise în operațiunile comune ale IDF și Shin Bet din orașele Jenin și Tul Karm din Cisiordania, a anunțat miercuri Ministerul Palestinian al Sănătății.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri