Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Majoritatea angajaților vor un loc de muncă aproape de casă

Majoritatea angajaților vor un loc de muncă aproape de casă

Peste 65% dintre angajați vor un loc de muncă aproape de locuință. Totodată, 41% vor ca tehnologiile din spațiile de birouri să fie mai sigure pentru sănătate, iar 51% acordă importanță măsurilor sanitare, arată studiul Genesis Property.

De asemenea, 49,3% dintre participanții la cercetare vor distanțare la serviciu, iar 36,5% cred că își vor relua activitatea la serviciu, împreună cu toată echipa.

60% dintre respondenți consideră necesare spațiile de birouri dar trebuie făcute schimbări. 52% cred că acestea ar trebui să le ofere angajaților mai mult decât muncă, integrând divertismentul și socializarea. Mai mult, 45% sunt de părere că pandemia de coronavirus a deschis oportunitatea de adoptarea a tehnologiilor bazate pe inteligența artificială, care să reducă activitățile de rutină. 40% dintre angajați vor să-și poată manifesta creativitatea la serviciu.

Cercetarea a fost realizată în noiembrie 2020  prin platforma iVox, pe 1.062 de utilizatori de Internet din toată ţara, cu vârste între 25 - 40 de ani. 80% dintre respondenţi erau angajaţi full-time şi 77% ocupau poziţii cu activitate de birou, în IT, consultanţă, financiar, energie, imobiliare, auto sau comerţ.

 

Subiecte în articol: lod de munca
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri