Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectele anunțului lui Iohannis. Mark Rutte este aproape sigur următorul lider NATO

Efectele anunțului lui Iohannis. Mark Rutte este aproape sigur următorul lider NATO

de Redacția Jurnalul    |   

Mark Rutte este aproape sigur următorul lider NATO. Premierul încă în exercițiu al Olandei este singurul candidat rămas în cursa pentru poziția de Secretar General al organizației. Rutte a rămas singur după ce președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că se retrage din cursă.

Mark Rutte este singurul candidat care vrea să-l înlocuiască în funcție pe Jens Stoltenberg. Numirea lui Rutte ar putea fi oficializată la o întâlnire a ambasadorilor NATO în zilele următoare sau de lideri țărilor membre care se vor întâlni la Washington, în iulie, pentru cea de-a 75-a aniversare a alianței.

Președintele României, Klaus Iohannis, a renunțat la cursă. Administrația Prezidențială a anunțat joi că președintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului Suprem de Apărare a Țării să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de Secretar General al NATO. Aceștia s-au declarat în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez, a transmis sursa menționată.

Totodată, în ședința CSAT de joi, președintele României a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al organizației, a precizat Administrația Prezidențială.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri