Desigur, mai sunt circa 3 luni până la Sărbătorile Pascale dar costurile mâncării sunt se majorează continuu. Crescătorii de animale anunță astfel prețuri mai mari față de anul trecut pentru carnea de miel.
Ei spun precizează că nu au încotro și trebuie să vândă mai scump, ca urmare crelterii costurilor la cereale și imputuri, astfel că trebuie să își acopere cheltuielile și să mai facă și profit.
Ciobanii din Mureș spun că, dacă va exista cerere pe piața, vor trebui să sacrifice mieii la începutul lunii aprilie. Aceștia ajung la o greutate de 9-12 kilograme.
"De Paşte, greutatea lor va ajunge la aproximativ 20 de kg, eu am vândut doar în viu, iar preţul a fost de 20 de lei", a explicat Balint Hunor, proprietar de oi, scrie antena3CNN.
Teoretic, prețul la carnea de miel a rămas similar cu cel din anul precedent, de 20 de lei/kg animal viu și 40 de lei/kg tranșat. Cu toate acestea, costurile în măcelării și supermarketuri variază între 50-65 lei/kg.