Jurnalul.ro Auto China bate toate recordurile: Mai mult de jumătate dintre mașinile noi vândute sunt electrice sau hibride

China bate toate recordurile: Mai mult de jumătate dintre mașinile noi vândute sunt electrice sau hibride

de Redacția Jurnalul    |   

Vehiculele de tipul electric și hibrid au reușit să depășească, în premieră, numărul mașinilor tradiționale la capitolul vânzări în China. Statistica vizează luna iulie. Cercetarea a fost realizată de Asociația pentru Autoturisme din China.

Vehiculele electrice și hibride s-au vândut mai bine decât mașinile tradiționale alimentate cu combustibil în luna iulie. În premieră, mașinile eco au depășit pragul de 50%, anunță asociația chineză citată de CNBC.

China este cea mai mare piață auto din lume, iar guvernul a sprijinit industria autohtonă de vehicule cu energie nouă, inclusiv prin acordarea de facilități cumpărătorilor. Concurența acerbă și problemele economice au frânat elanul industriei, care a raportat o scădere a vânzărilor în iulie de 2,8%.

Totuși, numărul mașinilor electrice și hibride care au fost vândute a crescut în luna de vară cu aproape 37% în comparație cu perioada similară a anului trecut. Statistica arată că s-a ajuns la 878.000 de mașini în iulie.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: masini electrice vanzari hibride China
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri