Jurnalul.ro Ştiri Locale Spital din Tg. Jiu, fără diabetolog. Rețetele vor fi scrise de un medic de interne

Spital din Tg. Jiu, fără diabetolog. Rețetele vor fi scrise de un medic de interne

de Redacția Jurnalul    |   

Un medic de medicină internă de la Policlinica Spitalului Târgu Jiu va prescrie tratamentul pacienților cu diabet zaharat, după ce unitatea medicală a rămas fără specialist. Spitalul nu poate angaja specialiști decât pe contract de prestări servicii din cauza OUG cu măsurile de austeritate.

Prefectul județului Gorj, Iulian Popescu, a semnalat problema gravă de la policlinica din Târgu-Jiu, unde singurul medic pe diabet va absenta toată luna. Aici veneau zilnic circa 50 de pacienți, care în lipsa specialistului, au fost nevoiți să se adreseze cabinetelor private.

„În ceea ce privește declarațiile domnului prefect de Gorj referitoare la situația de la cabinetul de diabet zaharat precizăm următoarele: având în vedere prevederile art 24, pct. (4) al Ordinului președintelui CNAS nr 180/2022 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate curative, a fost desemnat un medic de specialitatea medicină internă care va prescrie tratamentul pacienților diagnosticați cu diabet zaharat. Medicul de medicină internă din cadrul Cabinetului de specialitate din Ambulatoriul Integrat va asigura tratamentul pacienților cu diabet zaharat în baza scrisorii medicale transmise de medicul specialist și va emite prescripție electronică cu antidiabetice non-insulinice sau cu insulinăpentru perioada recomandată în scrisoarea medicală”, spune Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitaului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Pentru asigurarea continuității Programului Național de Diabet Zaharat, în perioada noiembrie-decembrie 2023 a fost încheiat un contract de prestări servicii cu un medic diabetolog.

De asemenea, doi medici tineri, care au absolvit examenul de specialitate în centrele universitare din București și Timișoara, vor fi angajați la SJU Târgu-Jiu prin contract de prestări servicii, aceasta fiind singura modalitate legală disponibilă.

Nu pot fi făcute angajări pe post, deoarece posturile sunt blocate de prevederile Ordonanței 115/2023. Contractele vor fi încheiate în momentul în care Ministerul Sănătății va elibera diplomele de medic specialist.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: medic diabet spital
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri