Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul Elena Cardaș acuză sistemul: „Sunt pusă să fac 7 sau 8 gărzi pe lună, deși sunt bolnavă”

Medicul Elena Cardaș acuză sistemul: „Sunt pusă să fac 7 sau 8 gărzi pe lună, deși sunt bolnavă”

Medicul Elena Cardaș, care abia a depășit un moment crucial în lupta cu cancerul, acuză sistemul: e obligată  să facă 7-8 gărzi pe lună, deși este epuizată!

„Ce pot să fac dacă sunt pusă să fac 7 sau 8 gărzi pe lună iar eu simt că nu le pot face? Simt un abuz din partea sistemului de a munci forţat, ca un sclav fără nicio putere de a spune nu. Sănătatea îmi permite să ajut cu 3 maxim 4 gărzi. Atât. După fiecare gardă zac în pat la propriu fără nici o putere”, scrie pe pagina proprie de facebook medicul Elena Cardaș.

Doctor de medicină internă la Spitalul Judeţean Botoşani, medicul Elena Cardaș a fost diagnosticată cu cancer de sân pe 6 februarie 2017, în urma unor analize de rutină. Cu toate că nu simţea nicio durere şi niciun disconfort, diagnosticul a fost cumplit: cancer mamar în stadiul III. Curajoasă, trecut prin patru intervenţii chirurgicale: o dublă mastectomie, o reconstrucţie a sânului pierdut iniţial şi o reintervenţie pentru scoaterea implantului respins de organism.

Scriitor apreciat, medicul Elena Cardaș scria, în luna februarie, acest text prin care celebra viața:

Un an, o zi, o viaţă. Doctorul pacient Elena Cardaş sărbătoreşte

La aproape 10 luni mai târziu, criza medicilor din spital o aduce în situația de a face gărzi epuizante. Altfel,....................

Citește mai mult despre acest caz incredibil

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri