Jurnalul.ro Ştiri Observator Medicul erou Cătălin Denciu, onorat de directorul OMS

Medicul erou Cătălin Denciu, onorat de directorul OMS

Tedros Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), l-a onorat, luni, pe medicul erou de la ATI Piatra Neamț, Cătălin Denciu, pentru modul în care a reacționat pentru a-și salva pacienții din incendiul izbucnit în spital.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus, în cadrul Adunării Generale a OMS, că medicul Cătălin Denciu a dat dovadă de curaj atunci când a sărit în foc pentru a-și salva pacienții după incendiul izbucnit la ATI, în Spitalul din Piatra Neamț, în 14 noiembrie 2020.

OMS l-a onorat pe medicul erou al României pentru „serviciul, sacrificiul și exemplul” pe care le-a dat.

„Îl vom onora cu un premiu pentru serviciul adus, sacrificiul și exemplu oferit. Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt milioane de povești despre curaj, suferință, disperare, lupte și triumf”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Șeful OMS a amintit și de alte cadre medicale care au dus lupte cumplite cu pandemia, în ultima perioadă.

Un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. 10 oameni au murit, iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să îşi salveze pacienţii şi a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.

Medicul Cătălin Denciu a fost declarat „Eroul Anului 2020” în Belgia, a anunţat, la începutul lunii aprilie 2021, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, în timpul unei vizite la Palatul Cotroceni.

Subiecte în articol: Cătălin Denciu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri