Jurnalul.ro Ştiri Externe Meghan Markle a participat la primul său eveniment oficial din postura de ducesă de Sussex

Meghan Markle a participat la primul său eveniment oficial din postura de ducesă de Sussex

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, au participat marţi seară la primul lor angajament oficial organizat după nunta regală, un eveniment fastuos ce a avut loc sâmbătă la Castelul Windsor, informează AFP. 

Ducele şi ducesa de Sussex - titluri ce le-au fost oferite sâmbătă de regina Elisabeta a II-a - au asistat la un garden party organizat în grădinile Palatului Buckingham în cadrul unor festivităţi ce marchează a 70-a aniversare a prinţului Charles, născut pe 14 noiembrie 1948. 

Casa regală britanică nu a dezvăluit deocamdată niciun detaliu despre luna de miere a cuplului Harry-Meghan, preferând să păstreze tăcerea asupra datei şi destinaţiei alese de cei doi tineri căsătoriţi. 

Acel garden party a fost organizat pentru a celebra activităţile desfăşurate de moştenitorul tronului britanic în beneficiul unor asociaţii de caritate. Mai mulţi membri ai serviciilor de urgenţe şi de salvare din Manchester au fost de asemenea invitaţi la eveniment, la exact un an după atacul terorist comis de un sinucigaş pe un stadion din acest oraş din nord-vestul Angliei, în urma căruia 22 de persoane au murit. 

Prinţul Harry a susţinut marţi un discurs prin care a dorit să salute activităţile desfăşurate de tatăl lui. "Entuziasmul lui şi energia lui sunt cu adevărat contagioase", a declarat prinţul Harry. 

După modelul prinţului Harry şi conform tradiţiei casei regale britanice, Meghan, în vârstă de 36 de ani, se va dedica de acum înainte "asumării funcţiilor regale în sprijinul reginei" şi unor activităţi de caritate, în care a început să se implice "încă de la o vârstă fragedă", potrivit biografiei sale oficiale, ce a fost publicată pe site-ul familiei regale. 

Acelaşi text subliniază "conştientizarea acută a problemelor sociale" de către fosta actriţă americană şi detaliază convingerile ei feministe, formate încă din timpul adolescenţei sale, petrecută în Los Angeles. 

"Sunt mândră că sunt femeie şi o feministă", a declarat ea, conform biografiei sale. 

Marţi, presa britanică a revenit pe larg asupra nunţii prinţului Harry cu fosta actriţă americană şi a publicat, adeseori pe prima pagină, portretele oficiale ale mirilor, realizate cu ocazia nunţii regale de fotograful Alexi Lubomirski. 

În faţa camerelor de filmat ale posturilor de televiziune din lumea întreagă şi a unui număr impresionant de celebrităţi, Harry şi Meghan s-au căsătorit sâmbătă în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor, în cadrul unei ceremonii care a combinat fastul monarhiei britanice cu accente ale culturii afro-americane. 

Potrivit BBC, care a difuzat evenimentul în direct, ceremonia a fost urmărită la televiziune de peste 11 milioane de persoane în Marea Britanie.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri