Jurnalul.ro Ştiri Externe MERKEL, INTALNIRE CU PREMIERII DIN CROATIA, SLOVENIA, AUSTRIA plus BULGARIA

MERKEL, INTALNIRE CU PREMIERII DIN CROATIA, SLOVENIA, AUSTRIA plus BULGARIA

de Dan Constantin    |   
Cancelarul Germaniei isi armonizeaza pozitia pentru summitul UE de la Bratislava în intalniri de lucru cu alti lideri europeni. Problema migratiei a fost in centrul intalnirii cu premierii din Croatia,Slovenia și Austria la care a fost invitat și Boiko Borisov, premierul bulgar. Agentia BTA mentioneaza ca Borisov și Merkel au avut sambata o scurta intalnire de lucru.Merkel a promis un ajutor suplimentar Bulgariei in mijloace tehnice si asistenta pentru intarirea protectiei frontierelor.
 
Borisov a informat despre pozitia Turciei in problema migratiei, premierul bulgar participand la inaugurarea celui de al treilea pod peste Bosfor, unde a avut convorbiri directe cu Presedintele Erdogan.
 
In pregatirea reuniunii de la Bratislava-16 septembrie-premierul Cioloș s-a intalnit la Suceava cu omologul polonez, declarand ca cele doua tari vor avea o pozitie comuna.Polonia se afla intr-o divergenta majora cu instituțiile de la Bruxelles,fiind amenintata cu sanctiuni pentru derapajele autoritariste și conflictul constitutional care ameninta statul de drept.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri