Jurnalul.ro Sport Fotbal international Messi va conduce Argentina în amicalul cu Australia din China

Messi va conduce Argentina în amicalul cu Australia din China

de Redacția Jurnalul    |   

Lionel Messi va conduce campioana mondială Argentina împotriva Australiei într-un meci amical care va avea loc luna viitoare la Beijing, prima sa vizită în China în ultimii șase ani urmând să stârnească o adevărată goană pentru bilete, relatează Reuters.

Ambasada Argentinei în China a declarat luni că Argentina va juca împotriva Australiei pe 15 iunie, aducându-l pe Messi în această țară pentru prima dată din 2017.

Aceasta va fi a șaptea oară când jucătorul de 35 de ani vizitează China și vine într-un moment în care viitorul său la Paris St. Germain este subiectul unor speculații intense.

O sursă apropiată lui Messi a declarat pentru Reuters că acesta a primit o ofertă oficială pentru a se alătura clubului saudit Al-Hilal din Arabia Saudită în sezonul următor, deși tatăl său a declarat că Messi nu a "semnat sau convenit" o înțelegere.

Messi a avut parte o primire ferventă la fiecare dintre vizitele sale anterioare în China, care are o bază uriașă de fani ai fotbalului, în ciuda dificultăților echipei naționale masculine, care a jucat la Cupa Mondială doar o singură dată.

De la prima sa deplasare în China, în 2005, Messi a jucat pentru Argentina sau pentru fostul său club, Barcelona, în meciuri amicale. Echipa din LaLiga a învins Beijing Guoan cu 3-0 într-un amical în 2010.

Vestea meciului cu Socceroos a devenit rapid virală pe rețelele de socializare chineze, mulți fani exprimându-și nerăbdarea de a urmări meciul și de a-l vedea jucând pe Messi, câștigător de șapte ori al premiului Ballon d'Or.

"Dacă aș putea obține un bilet, nu m-ar deranja să nu am o iubită timp de un an întreg", a glumit un fan pe rețelele de socializare.

Australia și Argentina s-au întâlnit ultima dată la Cupa Mondială din 2022, în Qatar, în 16-imile de finală, unde Messi s-a aflat printre marcatori, echipa sa câștigând cu 2-1.

"Asigurarea unui meci împotriva campioanei mondiale Argentina reflectă poziția Australiei în cadrul fotbalului mondial și respectul pe care națiunile de top îl au pentru ambele noastre echipe naționale de seniori", a declarat directorul general al Football Australia, James Johnson.

Australia a jucat ultima dată în China în 2008, când a remizat 0-0 cu gazdele într-un meci de calificare la Cupa Mondială în provincia Yunnan din sud-vestul țării.

 

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: messi argentina China
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri