După 30 de ani, mai sunt o mulţime de semne de întrebare legate de ce s-a întâmplat la Revoluţie. Cartea-document care apare împreună cu Jurnalul de luni, 29 ianuarie, "În numele speranţei - Dialog sine ira et studio cu generalul Constantin Lucescu", vă oferă informaţii secrete din timpul procesului şi execuţiei lui Nicolae şi Elena Ceauşescu.
România a fost singura ţară din Europa care şi-a împuşcat conducătorul. Iar Constantin Lucescu a fost singurul om care s-a opus execuţiei celor doi dictatori în timpul procesului de la Târgovişte. În cartea oferită începând de luni de Jurnalul, generalul face dezvăluiri zguduitoare despre procesul la care a participat în ziua de Crăciun a anului 1989.
"Momentul 25 decembrie ’89 mă găseşte într-o sală a Colegiului de avocaţi din Bucureşti, unde directorul pe linie de cadre, Rizea, ne anunţă că este nevoie de un avocat într-un proces urgent în care vor fi judecaţi nişte terorişti. Doar atât. (...) I-am spus directorului că merg eu (...) Ne-am îmbarcat într-un elicopter, împreună cu o parte din grupul de paraşutişti militari conduşi de cpt. Boeru, cel care va comanda apoi plutonul de execuţie. (...) Zburam cu ambele uşi laterale deschise, la fiecare dintre ele fiind montată câte o mitralieră de 14,5 mm". Aşa a început aventura lui Constantin Lucescu în cel mai răsunător eveniment din istoria României: procesul şi execuţia dictatorilor Ceauşescu.
Pe lângă răspunsurile la întrebarea "Proces cu apărare sau crimă cu premeditare?", Constantin Lucescu abordează în cartea oferită de Jurnalul şi alte probleme:
- AleternESCU la putere: pleacă ...ESCU, vine ...ESCU
- Revoluţie în direct, loviluţie cu agenturi străine sau mare îmbulzeală?
- Agenturi, agenturi, dar serviciile secrete româneşti?
- Trezirea la realitate: capitalism de cumetrie şi vânzători de ţară
- Reformarea reformelor în şcoala românească
- Armata noastră unde e?
Nu rata începând de miercuri, 29 ianuarie, Jurnalul şi cartea "În numele speranţei - Dialog sine ira et studio cu generalul Constantin Lucescu", de Gheorghe Banică! 200 de pagini cu incredibile! Preţ: 19,9 lei ziarul + cartea.
Iar miniseria "Comunismul, dezvăluiri uluitoare din interior", oferită de Jurnalul continuă în luna februarie cu alte trei cărţi extrem de interesante:
Miercuri, 12 februarie
Nicolae Ceauşescu a fost unchiul meu, de Emil Bărbulescu
O carte provocatoare despre "iubitul conducător", văzut prin ochii nepotului său
Miercuri, 19 februarie
Noi cei care am trădat, de Emil Bărbulescu
Nepotul lui Ceauşescu, dezvăluiri fără menajamente despre "ciocoii de ieri si de azi"
Miercuri, 26 februarie
Sovietizarea României 1945-1948, de Mihai Vlădia
Cum a fost întronat regimului comunist totalitar, care avea să dăinuiască până la Revoluţia din 1989