Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de manifestanţi la Istanbul în semn de susţinere a palestinienilor la apelul lui Erdogan

Mii de manifestanţi la Istanbul în semn de susţinere a palestinienilor la apelul lui Erdogan

Mii de persoane au manifestat vineri la Istanbul în sprijinul palestinienilor, după baia de sânge din Fâşia Gaza, în prezenţa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan şi a premierului palestinian Rami Hamdallah, relatează France Presse.

Manifestaţia a fost organizată la apelul lui Erdogan, care a criticat extrem de virulent Israelul după moartea, luni, a 60 de palestinieni sub gloanţele forţelor de securitate israeliene în Gaza, înaintea unui summit al principalei organizaţii panislamice care este programat să înceapă în cursul serii.

Participanţii la protest, desfăşurat sub sloganul 'Opriţi opresiunea!', au fluturat drapelele palestinian şi turc.

Provenit din rândul mişcării islamo-conservatoare, Erdogan s-a afişat ca susţinător ardent al cauzei palestiniene şi nu îşi ascunde sprijinul pentru mişcare islamistă palestiniană Hamas în Gaza, inamic al autorităţilor israeliene.

Acest discurs are ecou în rândul electoratului tradiţional al lui Erdogan, care va candida pentru un nou mandat de preşedinte la alegerile anticipate de la 24 iunie, şi i-a permis să îşi construiască o anumită popularitate în lumea arabă.AGERPRES

Subiecte în articol: manifestanţi Istanbul
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri