Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Milionarul Adrian Marțian și cei trei copii se află în custodia autorităților polițienești din Serbia

UPDATE Milionarul Adrian Marțian și cei trei copii se află în custodia autorităților polițienești din Serbia

de Redacția Jurnalul    |   

Adrian Marțian, un milionar din Hunedoara, este implicat într-un scandal de proporții după ce ar fi încercat să își ducă cei trei copii în Rusia, conform unor surse citate de Antena 3 CNN. Marțian i-ar fi găsit pe copii miercuri noaptea, în apropiere de Dunăre, iar acum se presupune că s-ar afla deja în Serbia.

Update „Poliția Română este în măsură să informeze opinia publică privind finalizarea operațiunilor de localizare și depistare a cetățeanului român (Marțian Adrian) și a celor trei minori (Marțian Rania Adriana, Marțian Antonio Adrian și Marțian Raisa Antonia),  în Serbia, pe baza cooperării polițienești internaționale.

Cele patru persoane se află în custodia autorităților polițienești din Serbia, localitatea Nis.

Pe baza precizărilor făcute de către ministrul sârb de interne, ministrului român al afacerilor interne, în cadrul convorbirii telefonice avute astăzi 17.10.2024, inițiate de partea română, menționăm faptul că, la acest moment, cei trei minori sunt în afara oricărui pericol.

Poliția Română continuă activitățile specifice, în cadrul dosarului penal, sub coordonarea procurorului de caz.

Mulțumim publicului și reprezentanților mass-media, pentru sprijin.

De asemenea, mulțumim Poliției din Serbia și tuturor partenerilor interni și externi, pentru excelenta cooperare, în gestionarea acestui caz.

Stire initiala Incidentul a avut loc pe 13 octombrie, la ora 11:30, când copiii au fost văzuți într-o benzinărie alături de un bărbat într-un Mercedes alb cu numere de Cluj, despre care se crede că aparține lui Marțian. Pe 14 octombrie, aceeași mașină a fost observată din nou, dar de această dată condusă de un alt bărbat, fără ca minorii să fie prezenți.

Primul bărbat cu care au fost văzuți copiii a fost localizat în zona Porțile de Fier, aproape de Dunăre, conform surselor. Miercuri seară, la ora 23:00, Marțian a contactat ofițerul de caz, plângându-se de abuzurile statului român și afirmând că autoritățile nu sunt capabile să îi găsească pe copii.

Marțian a declarat procurorului de caz că a primit promisiunea că va fi contactat în timpul nopții și că va lua copiii între orele 1 și 3 dimineața, după care intenționa să plece cu ei în Rusia. La ora 5:00, acesta a trimis un videoclip cu cei trei copii în mașina sa, fără a mai comunica altceva cu anchetatorii.

Copiii au povestit că au văzut o mare în jur și că oamenii vorbeau o limbă străină, ceea ce a dus la ipoteza că se aflau aproape de Dunăre, în zona Porțile de Fier, unde se vorbește adesea sârbește.

Tatăl le-ar fi dat un număr de telefon al unui TIR care aparține lui Ungur Dorin, proprietarul locuinței unde stăteau copiii. Fratele vitreg al minorilor a dezvăluit pentru Antena 3 CNN că Marțian l-a scos și pe el din țară de mai multe ori ascuns în cabina unui TIR.

Autoritățile sunt în alertă și continuă să investigheze cazul pentru a-i localiza pe copii și a-l aduce pe Marțian în fața justiției.

Ce ipoteză iau în calcul anchetatorii

„În primul rând, reiterăm ideea că tratăm cu maximă prioritate găsirea celor trei copii. Într-adevăr, există în lucru acest dosar pentru lipsire de libertate în mod ilegal, coordonat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, însă în acest dosar efectuăm cercetări in rem. Nu putem afirma că o anumită persoană este bănuită.

(...) Stabilirea locației este obiectivul nostru. Momentan nu cunoaștem cu exactitate locul în care se află aceștia, motiv pentru care aceștia au și fost dați în urmărire națională și internațională. Nu excludem posibilitatea să fie în țară sau în afara țării”, a declarat pentru Antena 3 CNN purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Întrebat dacă anchetatorii iau în calcul și faptul că Adrian Marțian ar putea fi în spatele răpirii copiilor, acesta a răspuns: „Nu excludem nicio variantă. Chiar și această ipoteză este luată în calcul”.

Subiecte în articol: Adrian Marțian rusia rapire serbia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri