Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educației: Școlile vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie

Ministrul Educației: Școlile vor rămâne deschise până la pragul de 6 la mie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, după ședința privind situația deschiderii școlilor, că s-a agreat, sub rezerva validării în CNSU, ca școlile să rămână deschise până la pragul de 6 la mie.

Sorin Cîmpeanu a declarat că nu crede că vor fi situații în care să se depășească pragul de 6 la mie.

„Am agreat, sub rezerva validării la nivel CNSU, că vom ține școlile deschise până la pragul de 6 la mie. Peste pragul de 6 la mie, sigur că apar o serie de condiții. Aceste condiții nu vor dezavantaja persoanele nevaccinate, fie că vorbim de elevi cu vârsta peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidență beneficii din această perspectivă pentru elevii și profesorii care sunt vaccinați. Peste pragul de 6 la mie lucrurile se vor întâmpla separat în funcție de vârstă, de specificul activității, iar la carantină se oprește întreaga activitate. Eu personal îndrăznesc să sper că nu vom ajunge la pragul de 6 la mie, deci vom putea ține toate școlile deschise”, a spus ministrul Educației.

Acesta a precizat că a propus și s-a agreat ca școlile să rămână deschise până la atingerea acestui prag, de 6 la mie, pentru că oricum copiii circulă și este de preferat să o facă într-un mediu controlat. În plus, spune Cîmpeanu, nu vor fi pierderi educaționale.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri