Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Burduja: 24 de contracte de finanțare semnate în cadrul programului surse regenerabile de energie

Burduja: 24 de contracte de finanțare semnate în cadrul programului surse regenerabile de energie

de Redacția Jurnalul    |   

Ministrul Energiei Sebastian Burduja a anunțat luni semnarea a 24 de contracte de finanțare cu primării și alți beneficiari în cadrul proiectului Surse regenerabile de energie și stocarea energiei.

Potrivit ministrului, finanțarea este asigurată prin Fondul pentru Modernizare. Proiectele au o valoare totală de peste 68 milioane de lei și vor adăuga o capacitate totală instalată de 9,54986 MW.

„Prin aceste investiții, continuăm dezvoltarea capacităților de producție a energiei regenerabile în România. Beneficiile vor fi multiple: reducerea facturilor pentru instituțiile publice locale, asigurarea autonomiei energetice și protejarea mediului”, susține Burduja într-o postare pe Facebook.

Printre beneficiarii proiectelor se numără Universitatea Ovidius Constanța, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC", primăria Municipiului Slobozia, primăria Orașului Hațeg și primăriile a 20 de comune din județele Iași, Cluj, Hunedoara, Tulcea, Ilfov, Timiș, Suceava, Olt, Mureș, Constanța, Arad și Neamț.

„Deși efectele nu se vor resimți imediat, pe termen mediu și lung aceste noi capacități de producție vor contribui la independența energetică a țării noastre, vor asigura un mediu mai curat și vor reduce prețul energiei pentru români și pentru mediul economic românesc”, adaugă ministrul Energiei.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: surse regenerabile Sebastian Burduja
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri