Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul Justiției din Olanda, amendat pentru că nu a respectat distanțarea socială la căsătoria sa

Ministrul Justiției din Olanda, amendat pentru că nu a respectat distanțarea socială la căsătoria sa

Ministrul Justiției din Olanda, Ferdinand Grapperhaus, a fost amendat pentru că nu a respectat distanțarea socială la căsătoria sa care a avut loc în luna august, potrivit AFP.

„Ministerul Public i-a aplicat o amendă de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru că acesta a încășcat regulile împotriva coronavirusului cu ocazia căsătoriei sale, la 22 august”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Ferdinand Grapperhaus a fost dur criticat după publicarea în presă a unor fotografii de la căsătoria sa, unde apare alături de zeci de invitați, fără a respecta distanțarea socială. De asemenea, mai mulți deputați și politicieni ai partidelor din coaliția de guvernare au afirmat că ministrul Justiției și-a pierdut credibilitatea prin încălcarea măsurilor.

Ferdinand Grapperhaus și-a cerut scuze pentru încălcarea măsurii distanțării.

Până în prezent, în Olanda au fost confirmate 84.778 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 6.258 de decese.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri