Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mircea Lucescu, noul selecționer al echipei naționale a României

Mircea Lucescu, noul selecționer al echipei naționale a României

de Redacția Jurnalul    |   

Mircea Lucescu este noul selecționer al echipei naționale a României, potrivit Antena Sport. Anunțul oficial urmează să fie făcut de Federația Română de Fotbal. Antrenorul, în vârstă de 79 de ani, îl va înlocui pe Edi Iordănescu, având misiunea de a califica echipa națională la Cupa Mondială din 2026, competiție transmisă în exclusivitate de Antena 1.

Lucescu a devenit prima alegere a președintelui FRF, Răzvan Burleanu, după ce Gică Hagi a refuzat din nou oferta de a prelua naționala. Negocierile intense de luni s-au încheiat cu succes, Lucescu acceptând să semneze contractul. Marți, 6 august, va avea loc o conferință de presă în care va fi prezentat oficial noul selecționer.

Acesta va fi al doilea mandat al lui Lucescu la conducerea echipei naționale, după cel din perioada 1981-1986, în care a înregistrat 24 de victorii, 19 remize și 15 înfrângeri în cele 58 de meciuri disputate. De asemenea, Lucescu a reușit să califice România la EURO 1984, dintr-o grupă din care mai făceau parte Italia, Suedia, Cehoslovacia și Cipru.

Subiecte în articol: mircea lucescu razvan burleanu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri