Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mirel Rădoi este alesul lui Mihai Rotaru

Mirel Rădoi este alesul lui Mihai Rotaru

de Adi Munteanu    |   

Conform tradiției, la Craiova nu este niciodată liniște. Acum că există în oraș două echipe care se revendică a fi „Universitatea”, atmosfera stă pe două butoaie de pulbere gata-gata să explodeze. Simțind că ar putea urma un dezastru în cupele europene și ar putea fi eliminați mâine de Zorya Luhansk, Sorin Cârțu și Mihai Rotaru au decis înlocuirea antrenorului chiar dacă au câștigat derby-ul local cu cealaltă U Craiova. Soarta lui Laszlo Balint era însă deja decisă.

Demiterea lui Balint de la CSU Craiova a fost anunțată voalat încă de săptămâna trecută, imediat după meciul pierdut în Polonia cu Zorya Lugansk, dispută în care oltenii nu au jucat nimic. Supărat pe jocul echipei, Sorin Cârțu a declarat la TV: „O să vedem cine va sta pe bancă la meciul retur. În fotbal se poate întâmpla orice”. Ulterior șefii clubului au negat că s-ar putea schimba antrenorul, dar aceste vorbe sunt mereu lipsite de valoare. Aceeași „susținere” a fost anunțată și anul trecut, cu o zi înainte de demiterea lui Ouzounidis, și anul acesta cu o zi înainte de demiterea lui Reghecampf.

Interesant este că deși în spațiul public se aflase că Balint are zilele numărate în Bănie, acesta era optimist și era convins că echipa va trece de ucrainenii de la Zorya, echipă refugiată în Polonia, care nu a mai jucat un meci oficial de la invazia Rusiei în Ucraina. Mai mult Zorya a rămas și fără jucătorii străini. Și totuși, în meciul-tur, ucrainenii au făcut instrucție cu CSU.

Rădoi a refuzat în vară oferta lui Rotaru

Acceptul lui Mirel Rădoi de a prelua echipa în acest moment, cu două zile înainte de returul cu Zorya, este  surprinzător. El a declarat în mai multe rânduri că dorește să preia un proiect de la bun început, să aibă timp să-și implementeze ideile de joc, să-și aleagă lotul, transferurile și să aibă cel puțin o lună de pregătire cu toți jucătorii. În vară l-a refuzat pe Mihai Rotaru, după demiterea lui Reghe, motivând că nu are timpul necesar, că este prea scurtă vacanța. Ce l-a convins să accepte acum?

Antrenament din prima zi

Aseară Mirel Rădoi a fost prezentat oficial la echipă și imediat a condus și primul antrenament al echipei, principalul obiectiv fiind meciul-retur de mâine din turul 3 al Conference League cu Zorya, scor 0-1  în meciul-tur.

Suporterii CSU Craiova au contestat de la bun început numirea lui Balint ca antrenor. „Cum să pui  un om care a fost demis de la UTA, echipă de mijlocul  clasamentului?  Ce mari performanțe are Balint  în afară de promovarea UTA din  Liga 2?”. Aceștia îl doreau în continuare pe Laurențiu Reghecampf.

Mulțumim, Laszlo Balint!  Universitatea Craiova și domnul Laszlo Balint au pus punct colaborării. Revenim cu noutăți. Forza Știința!”

Comunicatul CSU Craiova pe Facebook

Mirel Rădoi va avea la CS Universitatea Craiova același contract pe care l-a avut și Laurențiu Reghecampf: 15.000 de euro pe lună, contract pe doi ani plus bonusuri de performanță atât pentru titlul de campioană, pentru Cupa României, calificarea în grupele cupelor europene. În plus va mai avea un bonus dacă va trece mâine de Zorya Luhansk și CSU va juca în play-off-ul Conference League.

Analiză. Arbitrajul de la noi compromite VAR-ul

Arbitrajul video în Liga 1 a debutat cu stângul și mai mult a încurcat decât a ajutat. Începând cu problemele tehnice și continuând cu stângăciile în folosirea lui, VAR-ul românesc pare mai mult un joc video în care cei din camera VAR caută butoanele „de unde se trage pentru un head shot”. Este tot mai clar că sistemul a fost introdus pe repede înainte, nepregătit, netestat. Practic nici nu aveam nevoie de arbitri în camera VAR atâta timp cât pentru arbitrajul video se folosesc aceleași camere care transmit meciurile la TV. Ar fi suficient un observator care să se uite la televizor. Reluările și imaginile sunt aceleași. Pentru televizări se folosesc maximum 8-9 camere, în funcție de posibilitatea amplasării acestora pe stadion. Cu atât de puține camere există multe unghiuri și puncte moarte, în care dacă se petrece ceva acolo imaginile nu pot fi relevante. Chiar la meciul FCU Craiova 1948 - CSU Craiova, la cel de-al doilea penalty acordat nu se poate spune precis dacă a fost sau nu henț. În alte țări numărul de camere utilizate de VAR este de minimum 15. Nu mai vorbim de  Germania, Anglia sau Spania, unde sunt amplasate și 30 de camere de filmare. Comparând cu aceste țări, VAR-ul românesc pare o consolă second hand. De altfel, Adrian Mihalcea, antrenorul Chindiei Târgoviște,  a făcut cea mai haioasă declarație pe tema arbitrajului asistat video din Liga 1: „Ar trebui să ne ajute, dar văd că sunt multe probleme. Este o variantă ieftină a VAR-ului la noi”.

Subiecte în articol: mirel rădoi mihai rotaru csu craiova
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri