Jurnalul.ro Ştiri Locale Moartă la câteva zile după naștere, în urma inflamației sânilor

Moartă la câteva zile după naștere, în urma inflamației sânilor

de Redacția Jurnalul    |   

O femeie de 32 de ani a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu la câteva zile după ce a născut la un spital privat în urma unei inflamații a sânilor, cauzată de prezența în exces a laptelui la nivelul glandei mamare.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu spun că pacienta lăuză, în vârstă de 32 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Aceasta născuse în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară. Ea s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgență al Secției Obstetrică-Ginecologie.

„Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjați (proces inflamator cauzat de prezența în exces a laptelui la nivelul glandei mamare a unei femei care alaptează - n.r.). I s-a prescris o rețetă cu antibiotic, cu indicații de reevaluare, dacă i se schimbă starea de sănătate”, spune Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Ulterior, femeia a revenit la SCJU Sibiu, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă, „cu fenomene clinice de șoc toxico-septic și insuficiență multiplă de organe și sisteme”.

„I s-au făcut investigații și s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se și chirurgical. Pe cursul nopții, evoluția a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc și a insuficienței multiple de organe și sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat”, mai spune Bălău. Astfel, a fost declarat decesul femeii.

Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, aceasta fiind procedura standard în astfel de cazuri.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: moarta nastere inflamatie sâni
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri