Jurnalul.ro Ştiri Politică Amendamentul pentru eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali, respins de Parlament

Amendamentul pentru eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali, respins de Parlament

de Redacția Jurnalul    |   

Parlamentarii au respins, în plen, miercuri, amendamentul pentru eliminarea pensiilor speciale pentru foștii primari și foști președinți de consilii județene.

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a susținut în plen un amendament care cere eliminarea pensiilor speciale pentru foștii primari și foști președinți de consilii județene.

„”PNL cu PSD menține în continuare aceste pensii speciale, ați făcut un buget în care pensiile speciale au ajuns la un nivel record de 16 miliarde de lei cu 20 % mai mult față de 2023 și vă ce responsabilitate, bun simț vă cer să votați așa cum spuneți de fiecare dată la televizor și îi mințiți pe toți că vreți pensiile speciale tăiate însă acum vom vedea exact adevărata voastră față. Deci, puneți la vot vă rog amendamentul care cere eliminarea pensiilor speciale pentru foștii primari foști președinți de consilii județene”, spune Moșteanu.

Supus la vot, amendamentul a fost repins cu 102 voturi „pentru”, patru „contra” și 203 abțineri.

În timpul dezbaterilor, a fost repins și un amendament referitor la suplimentarea bugetului Capitalei.

„Am constatat în acest buget că penalizați Bucureștiul tăindu-i fondurile, faceți rău unui oraș având această atitudine de revanșă de pedepsire a domnului primar general. Amendamentul pe care l-am depus este pentru revenirea la normalitate pentru revenirea la sumele alocate anii trecuți Bucureștiului, pentru a se putea dezvolta. Între Capitală și sectoare am depus un amendament pentru ca fondurile consistente 50 % să rămână la București”, afirmă Violeta Alexandru – Forța Dreptei.

Mihai Badea, parlamentar USR, a cerut în plen să nu fie tăiat bugetul Capitalei.

„Nu există nicio justificare pentru care să luați trei procente din bugetul municipiului București, din bugetul locuitorilor Capitalei și să-l virați către Ilfov județ care este printre primele din România ca investiții și unul dintre cele 3 județe ale României care a înregistrat creștere de populație între ultimele 2 recensăminte, și nu o creștere de 4 5000 de locuitori ci o creștere de 150.000 de locuitori, care în mare parte au plecat din București, s-au mutat acolo, plătesc impozitele acolo. Deci județul ilfov ar trebui să se poată întreține pe cont propriu, fără să primească bani din bugetul Capitalei. (..) Dacă totuși nu sunt suficienți bani la bugetul Ilfovului, vă propun să-l finanțați din Fondul de rezervă al Guvernului, de care v-ați bătut joc de atâta timp și din care cheltuiți aiurea în fiecare an”, a spus Badea.

 

(sursa: Mediafax)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri