Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Angajații preferă munca remote : „Nu-mi cereţi să mă intorc prea des la birou, altfel îmi dau demisia”

Angajații preferă munca remote : „Nu-mi cereţi să mă intorc prea des la birou, altfel îmi dau demisia”

de Redacția Jurnalul    |   

Profesioniştii din domeniul financiar au avertisment sumbru pentru angajatorii lor: „Nu-mi cereţi să mă intorc prea des la birou, altfel îmi dau demisia”. Nemulţumirea angajaţilor vine după ce giganţii de pe Wall Street precum JPMorgan au făcut presiuni pentru revenirea la birou.

Conform celui mai recent sondaj Markets Live Pulse, una din două persoane care lucrează în domeniul financiar şi-ar schimba locul de muncă - sau a făcut-o deja - dacă managerii lor le-ar cere să petreacă mai mult timp la birou. Mai mult de jumătate dintre cei 1.585 de respondenţi la nivel global, care au inclus 1.320 de profesionişti din domeniul financiar şi 265 de investitori de retail, preferă un job cu program hibrid, în timp ce doar aproximativ 20% sunt în favoarea întoarcerii la birou, scrie Bloomberg, citat de Business Magazin.

Numărul de persoane care au răspuns la sondaj a fost cu mult peste media participanţilor la sondajele recente ale MLIV Pulse, semn că întoarcerea la birou este încă o problemă foarte stresantă pentru cei care lucrează în domeniul financiar.

Şefii de pe Wall Street s-au numărat printre cei care au făcut cele mai puternice presiuni pentru revenirea la birou cinci zile pe săptămână. JPMorgan Chase & Co. a pus capăt în aprilie modelului de muncă remote pentru directorii săi generali, spunând că aceştia trebuie să fie acum la birou în fiecare zi a săptămânii.

Politica vine în urma comentariilor făcute de directorul general al băncii, Jamie Dimon, la începutul acestui an, potrivit cărora munca de acasă „nu funcţionează” pentru angajaţii sau şefii mai tineri.

Aproximativ 40% dintre profesioniştii din domeniul financiar spun că lucrează deja de la birou patru zile pe săptămână sau mai mult, potrivit sondajului MLIV Pulse - aproximativ dublu faţă de numărul de angajaţi. mber care a declarat că preferă să lucreze de la birou.

Deşi sectorul financiar nu a înregistrat disponibilizări la aceeaşi scară ca în cazul tehnologiei sau al retailului, un raport al Challenger, Gray & Christmas Inc, arată că acest sector a eliminat aproape 37.000 de locuri de muncă în SUA până în prezent în acest an, o cifră în creştere cu 320% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Goldman Sachs Group Inc. lucrează la ceea ce ar fi a treia rundă de concedieri în mai puţin de un an, în condiţiile în care zona de tranzacţii rămâne în continuare slabă. Morgan Stanley s-a angajat în a doua rundă de reduceri de personal în mai puţin de şase luni.

Potrivit sondajului MLIV Pulse, disponibilizările nu au influenţat frecvenţa cu care oamenii au venit la birou. Doar aproximativ unul din 10 profesionişti de pe Wall Street a declarat că recentele reduceri de personal i-au motivat să se întoarcă.

Trecerea de la cerinţa de a sta două zile la birou la trei zile ar putea da naştere la unele nemulţumiri, dar probabil că nu ar fi un „motiv de plecare”, a declarat Rob Sadow, cofondator şi director executiv al Scoop. Dar, atunci când încearcă să treacă pragul de patru zile, angajatorii ar putea începe să vadă că dinamica se schimbă.

„În cazul programului de patru zile pe săptămână de muncă de la birou vorbim despre apariţia unei schimbări şi a unei modificări a comportamentului, pentru că din ce în ce mai mulţi angajaţi vor începe să se uite în jurul lor şi să îşi cântărească opţiunile şi oportunităţile de angajare în alte părţi” a mai declarant Rob Sadow.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Munca remote demisie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri