Jurnalul.ro Ştiri Externe Muzeele Vaticanului au un nou site, mai sofisticat

Muzeele Vaticanului au un nou site, mai sofisticat

Capela Sixtină sau camerele pictate de Raphael vor putea fi admirate online, mai uşor, graţie noului site al Muzeelor Vaticanului, ce şi-a propus creşterea accesului publicului la bogatele sale colecţii, relatează AFP. 

Muzeele Vaticanului, admirate anual de peste 6 milioane de vizitatori, găzduiesc una dintre cele mai mari colecţii de artă din lume, cuprinzând şapte kilometri de galerii şi faimoasa Capela Sixtină. 

Site-ul existent a fost înlocuit recent cu un nou portal multimedia sofisticat (www.museivaticani.va). Acesta cuprinde 13.000 de pagini în cinci limbi (italiană, engleză, spaniolă, germană, franceză), 3.000 de fotografii şi 57 de materiale video. Site-ul permite, spre exemplu, partajarea de poze cu lucrările găzduite de muzee pe reţele de socializare precum Twitter şi Facebook. 

Noul site dispune şi de un "catalog online" cuprinzând pentru moment 4.000 din cele 20.000 de lucrări expuse în colecţiile sale permanente. Într-un an, toate operele găzduite vor figura în acest catalog, a promis în cadrul unei conferinţe de presă noua directoare a Muzeelor Vaticanului, Barbara Jatta, care a devenit la 1 ianuarie prima femeie care deţine această funcţie prestigioasă. 

Pentru cei care doresc să părăsească lumea virtuală pentru o vizită la faţa locului, o secţiune a site-ului permite rezervarea biletelor on-line, pentru a evita cozile.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri