Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu: „Suntem hotărâți să facem tot posibilul pentru a ne apăra țara”

Netanyahu: „Suntem hotărâți să facem tot posibilul pentru a ne apăra țara”

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, astăzi, că Israelul va lua toate măsurile necesare pentru a se apăra, după ce Hezbollah-ul susținut de Iran a lansat sute de rachete și drone asupra Israelului ca răzbunare pentru uciderea unui comandant superior, notează SkyNews.

„Suntem hotărâți să facem tot posibilul pentru a ne apăra țara, pentru a returna locuitorii din nord în siguranță la casele lor și pentru a continua să respectăm o regulă simplă: vom face rău oricui ne face rău”, a transmis el într-un comunicat.

Netanyahu a confirmat în timpul unei reuniuni de urgenţă a cabinetului că Israelul a distrus mii de rachete Hezbollah în această dimineaţă.

Partidul şiit libanez pro-iranian Hezbollah a susţinut că a lansat peste 320 de rachete Katiuşa împotriva a 11 baze militare şi cazărmi din nordul Israelului, ca răzbunare pentru moartea comandantului Fouad Shukr, ucis într-un raid în suburbiile de sud ale Beirutului.

„Cu puţin timp în urmă, IDF a identificat organizaţia teroristă Hezbollah care se pregătea să lanseze rachete şi proiectile către teritoriul israelian”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari.

„Într-un act de autoapărare pentru a înlătura aceste ameninţări, IDF loveşte ţinte teroriste din Liban, de unde Hezbollah plănuia să îşi lanseze atacurile asupra civililor israelieni”, a spus Hagari.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri