Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Nicolae Ciucă: Nu se modifică taxarea companiilor

Nicolae Ciucă: Nu se modifică taxarea companiilor

Nu ar fi o bună „practică la nivelul Guvernului” modificarea sistemului de taxare a companiilor, declară premierul Nicolae Ciucă. Cota unică de impozitare trebuie aplicată „așa cum este ea”.

„Cota unică trebuie aplicată așa cum este ea stabilită și cum a fost prevăzută inițial. S-a discutat și am discutat cu reprezentanții Consiliului fiscal și în urma discuțiilor și analizelor pe care le-au prezentat am stabilit să facem în așa fel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă vor exista modificări de taxe pe care le plătesc firmele în acest moment, prim-ministrul a răspuns că nu este vorba de modificare a taxelor la companii.

„În acest moment, în care am putut să vedem că măsurile de sprijin economic au contribuit la menținerea echilibrului economic și chiar au contribuit la o creștere substanțială față de trimestrul precedent nu cred că ar fi o bună practică la nivelul Guvernului să modificăm sistemul de taxare a companiilor. Sunt alte măsuri fiscale la care specialiștii lucrează și pe care sunt convins că le vom discuta”, a adăugat premierul.

 


El a fost întrebat dacă Guvernul are în plan ca din 2023 să renunţe la anumite facilităţi fiscale, cum ar fi deducerile din zona IT, construcţii, agricultură. "Vă rog să ne daţi voie să finalizăm analiza", a spus Ciucă.

 

Subiecte în articol: nicolae ciuca taxe
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri