Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: Războiul, criza energetică și alimentară, inflația ridicată nu sunt vești bune

Ciucă: Războiul, criza energetică și alimentară, inflația ridicată nu sunt vești bune

de Redacția Jurnalul    |   

„Războiul, criza energetică și alimentară, inflația ridicată nu sunt vești bune”, spune, joi, Nicolae Ciucă la Conferința de la Paris, însă există soluții. „În cazul României, eforturile sunt canalizate spre investiții și sprijin pentru cei mai afectați de crize”, continuă premierul.

„Războiul, criza energetică și alimentară, inflația ridicată nu sunt vești bune. Cu toate acestea, avem soluții la îndemână. Cooperarea, politicile publice eficiente, abordările inovatoare nu sunt o soluție magică, dar ne oferă mijloacele de adaptare și ajustare. În cazul României, eforturile sunt canalizate spre investiții și sprijin pentru cei mai afectați de crize”, spune Nicolae Ciucă la cea de-a șasea ediție a Conferinței de la Paris organizată de Forumul Economic Internațional al Americilor

El afirmă că, în ciuda inflației și a prețurilor ridicate la energie, economia României „și-a dovedit reziliența în acest context plin de provocări, fiind printre cele mai performante din Uniunea Europeană în trimestrul trei al anului 2022, cu o creștere a PIB pentru acest an estimată la aproximativ 5%”.

„Pe termen lung, principalul factor care va influența evoluția PIB-ului este acumularea de capital, prin continuarea implementării unor proiecte de investiții viabile și demararea unora noi, impulsionate în mare măsură prin fonduri UE. De aceea, una dintre prioritățile principale ale Cabinetului meu este de a avea o colaborare deschisă între investitori și Guvern în vederea găsirii împreună a celor mai bune soluții de dezvoltare”, încheie Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă se află joi într-o vizită de lucru în Franţa, în cadrul căreia va depune, la sediul OCDE de la Paris, memorandumul iniţial privind aderarea la Organizaţie.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: nicolae ciuca
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri