Jurnalul.ro Ştiri Social Nicolae Ciucă, despre armata română: „În teatrele de operații, armele cele mai ieftine le aveau doar militarii români și insurgenții”

Nicolae Ciucă, despre armata română: „În teatrele de operații, armele cele mai ieftine le aveau doar militarii români și insurgenții”

de Redacția Jurnalul    |   

Stimularea industriei de apărare este crucială pentru securitatea continentului, susține președintele PNL, Nicolae Ciucă, aflat în vizită la Cugir.

„Îmi aduc aminte că, în teatrele de operații, armele cele mai ieftine, și cu cea mai mică acuratețe, le aveau doar militarii români și insurgenții", a spus acesta.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a vorbit, sâmbătă, la Cugir cu conducerile companiilor din industria de apărare.

„Dincolo de investiții, industria de apărare are nevoie de consolidarea cercetării și a inovației pentru a ține pasul cu evoluțiile tehnologiei. Îmi aduc aminte că, în teatrele de operații, armele cele mai ieftine și cu cea mai mică acuratețe le aveau doar militarii români și insurgenții”, spune Ciucă.

Liderul PNL arată că, pentru a fi performantă, armata României trebuie să fie înzestrată cu tehnică de luptă modernă, de calitate și de producție internă.

Cugirul și alte centre similare din țară au un mare potențial, precizează liderul PNL.

Subiecte în articol: nicolae ciuca pnl armata cugir
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri