Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Nicotina şi efectele ei asupra bebeluşului în timpul sarcinii

Nicotina şi efectele ei asupra bebeluşului în timpul sarcinii

Mamele care folosesc ţigările electronice sau plasturii cu nicotină în timpul sarcinii cresc riscul copilului de a muri subit, potrivit unui nou studiu, scrie Daily Mail.

Moartea subită sau sindromul morţii infantile subite este o moarte neaşteptată la un copil aparent sănătos, cu vârstă de sub 12 luni, în mod obişnuit în timpul somnului.

Serviciul Naţional de Sănătate din SUA (NHS) avertizează femeile însărcinate să nu fumeze ţigări, pentru că pot afecta sănătatea bebeluşului. Cele care nu pot renunţa complet la fumat, sunt sfătuite de NHS să folosească plasturii cu nicotină. Însă, ultima cercetare, publicată în Journal of Physiology, a descoperit că nicotina în orice formă poate creşte riscul de moarte infantilă subită.

Într-un studiu efectuat pe şoareci, cercetătorii au descoperit că expunerea atât la ţigările tradiţionale, cât şi la cele electronice afectează sănătatea bebeluşului.

Fumatul în timpul sarcinii este încă o problemă majoră, iar, în ciuda deceniilor de avertizări, 10% dintre femeile însărcinate continuă să aibă acest obicei. Fumatul a fost legat de pierderile de sarcină, naşterile premature, greutatea mică la naştere şi naşterea unui copil deja decedat.

Cercetătorii au afirmat că expunerea unei mame la nicotină poate afecta sistemul central nervos al bebeluşului şi poate duce la sindromul morţii subite.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri