Jurnalul.ro Sport Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală la turneul de la Wimbledon

Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală la turneul de la Wimbledon

de Redacția Jurnalul    |   

Tenismanul sârb Novak Djokovic s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, pe care l-a câştigat de şapte ori în cariera sa, după o victorie în patru seturi, 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (7/3), obţinută sâmbătă în faţa australianului Alexei Popyrin.

Dejokovic, numărul doi mondial, care speră să-şi treacă în palmares al 25-lea titlu de Grand Slam, o performanţă pe care nimeni nu a mai reuşit-o până acum în tenisul profesionist (masculin şi feminin), îl va înfrunta în turul următor pe danezul Holger Rune (locul 15 ATP).

La finalul jocului cu Popyrin (47 ATP), sârbul s-a declarat mulţumit de modul în care decurge recuperarea genunchiului său după operaţia la care a fost supus în urmă cu patru săptămâni.

"Cu fiecare meci, deplasările mele se îmbunătăţesc, iar încrederea mea creşte. Sper ca lucrurile să continue aşa", a spus Djokovic.

Rusul Daniil Medvedev, numărul cinci mondial, a acces la rândul său în optimi la Wimbledon, învingându-l cu 6-1, 6-3, 4-6, 7-6 (7/3) pe germanul Jan-Lennard Struff.

Semifinalist anul trecut la All Englad Club, Medvedev îl va înfrunta duminică pe bulgarul Grigor Dimitrov (10 ATP) pentru un loc în sferturile de finală.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri