Jurnalul.ro Ştiri Externe Record: Un rulou cu scorţişoară, care cântăreşte o jumătate de tonă

Record: Un rulou cu scorţişoară, care cântăreşte o jumătate de tonă

O brutărie din statul american Oregon a doborât un record mondial omologat de Guinness World Record după ce angajaţii săi au petrecut unsprezece ore preparând un rulou cu scorţişoară cu o greutate de peste 500 de kilograme.

 

O echipă formată din o sută de voluntari şi angajaţi de la brutăria Wolferman's Gourmet Baked Goods, deţinută de compania Harry & David, a muncit unsprezece ore pentru a realiza ruloul cu scorţişoară confirmat de reprezentanţii Guinness World Record drept cel mai mare preparat vreodată.

Cântărind 521 de kilograme, ruloul a doborât recordul anterior deţinut de un preparat similar cu o greutate de 276 de kilograme.

Preşedintele companiei Harry & David, Steve Lightman, a declarat pentru postul KEZI-TV că ideea i-a aparţinut directorului Wolferman, care a sugerat prepararea ruloului gigantic pentru a marca ziua naţională dedicată acestui desert popular (National Cinnamon Roll Day), la 10 aprilie.

Reprezentanta Guinness, Kaitlin Vesper, a confirmat recordul mondial şi a oferit certificatul care atestă reuşita. ''În cazul tuturor tentativelor gastronomice, una dintre cerinţe este ca mâncarea să fie consumată în totalitate pentru a ne asigura că nimic nu este risipit sau aruncat'', a spus ea.

Brutăria a anunţat că ruloul va fi porţionat şi va fi servit în acest weekend în timpul Festivalului Florilor de Păr, sărbătoare desfăşurată în Oregon, precizează sursa citată. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri