Jurnalul.ro Ştiri Observator O companie aeriană își dublează capacitatea de transport între Ucraina și marile orașe din Europa

O companie aeriană își dublează capacitatea de transport între Ucraina și marile orașe din Europa

Compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa a anunțat miercuri extinderea operațiunilor sale pe piața ucraineană, cu o dublare a capacității de transport. Ca urmare, va deveni cea mai mare companie aeriană care oferă locuri pe zboruri directe din Ucraina.

Extinderea operațiunilor companiei Wizz Air vine ca urmare a acordului „Open Skies” semnat marți cu UE.

Ca urmare, compania aeriană anunță alocarea a 5 noi aeronave moderne, de ultimă generație la baza de pe Aeroportul Internațional Kiev. Noile avioane Airbus 321 se vor alătura flotei de la începutul sezonului estival.

Cu această investiție, compania își dublează capacitatea de pe Aeroportul Internațional Kiev, oferind pasagerilor 12 noi rute de la Kiev către destinații precum Paris Beauvais, Bruxelles-Charleroi, Eindhoven, Nisa, Barcelona, Madrid, Alicante, Malaga, Porto, Palma De Mallorca, Chania-Creta și Basel Mulhouse Freiburg.

În plus, Wizz Air anunță alocarea a 2 noi aeronave Airbus 321 la baza sa din Liov, începând cu sezonul estival. Noile aeronave vor sprijini operațiunile a 9 rute noi către Paris Beauvais, Madrid, Eindhoven, Barcelona, Bruxelles-Charleroi, Nisa, Treviso, Atena și Salonic.

Cu aceste noi alocări, firma își dublează capacitatea în Ucraina, atinge o creștere de 120% în sezonul de vară 2022 și devine cea mai mare companie europeană care oferă locuri pe zboruri directe din Ucraina.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri