Jurnalul.ro Ştiri Locale O tânără a fost reţinută pentru complicitate la înşelăciuni prin metoda "accidentul"

O tânără a fost reţinută pentru complicitate la înşelăciuni prin metoda "accidentul"

 O tânără de 23 de ani din Petroşani a fost reţinută de poliţiştii din Dolj după ce, împreună cu câţiva deţinuţi de la Penitenciarul Tulcea, ar fi înşelat mai multe femei vârstnice din Craiova prin metoda "accidentul".

Potrivit IPJ Dolj, la data de 18 februarie a.c., un deţinut de la Penitenciarul din Tulcea ar fi contactat telefonic o femeie, de 71 de ani, din Craiova şi, sub pretextul că fiica sa ar fi suferit un accident, ar fi determinat-o să îi dea 5.500 de euro şi 10.000 de lei femeii din Petroşani, care a ridicat banii de la locuinţa victimei. De asemenea, un alt deţinut în acelaşi penitenciar, ar fi contactat telefonic, la data de 7 aprilie a.c., o altă femeie, de 65 de ani, din Craiova şi s-ar fi recomandat a fi medic chirurg care urma să opereze o cunoştinţă de-a victimei, la o clinică privată din Bucureşti. Cel în cauză a determinat vârstnica de 65 de ani să-i dea 15.000 de lei femeii cercetate, care i-a fi ridicat de la domiciliul victimei.

Poliţiştii Secţiei 5 de Poliţie Craiova şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Petroşani au efectuat, joi, o percheziţie la domiciliul femeii de 23 de ani din Petroşani, iar cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea, au fost efectuate două percheziţii în penitenciarul din Tulcea, în două camere de detenţie unde sunt încarcerate persoane bănuite de comiterea unor fapte de înşelăciune prin metoda "accidentul".

În urma percheziţiei, din locuinţa femeii în cauză au fost ridicaţi 25.900 de lei, documente de transfer bancar către persoanele încarcerate sau către rude şi prieteni ai acestora, 4 telefoane mobile, 4 cartele telefonice şi obiecte de vestimentaţie folosite la comiterea faptelor. De asemenea, în urma percheziţiilor din penitenciar, au fost ridicate 2 telefoane mobile, două cartele telefonice, precum şi alte 6 telefoane mobile ce fuseseră depistate şi ridicate anterior de personalul penitenciarului de la deţinuţi.

Femeia din Petroşani a fost reţinută pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în cursul zilei de vineri, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, a menţionat sursa citată. AGERPRES

Subiecte în articol: metoda accidentul
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri