Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata americană a doborât un obiect suspect, în Alaska

Armata americană a doborât un obiect suspect, în Alaska

de Redacția Jurnalul    |   

Armata americană a doborât, vineri, un obiect suspect aflat la mare altitudine în spaţiul aerian al Statelor Unite, în largul statului Alaska, anunţă Casa Albă, la mai puţin de o săptămână după doborârea unui balon chinez de recunoaştere.

"Este vorba despre un obiect aflat la mare altitudine. Îl numim obiect, deoarece aceasta este cea mai bună descriere pe care o avem în acest moment", a afirmat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

"Este vorba despre un obiect mult mai mic decât balonul de spionaj doborât sâmbăta trecută", a precizat John Kirby, potrivit postului de televiziune CNBC.

Sâmbăta trecută, armata americană a doborât un balon chinez în Oceanul Atlantic, în largul coastelor statului Carolina de Sud. Cazul a generat tensiuni între Statele Unite şi China. Pentagonul a anunţat că era un balon de spionaj, iar Administraţia de la Beijing a susţinut că era un dispozitiv "civil" pentru "cercetare", în principal în domeniul meteorologic.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: obiect suspect alaska doborat
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri