Jurnalul.ro Ştiri Observator Oficial: jandarmul care a lovit manifestanţi a fost provocat

Oficial: jandarmul care a lovit manifestanţi a fost provocat

Reacţia jandarmului ce a fost surprins, în imagini de la manifestaţiile din Bucureşti, lovind cu pumnul protestatari, „a fost cu siguranţă determinată de modul de manifestare al persoanelor aflate în faţa acestuia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

„Reacţia colegului meu a fost cu siguranţă determinată de modul de manifestare al persoanelor aflate în faţa aces­tuia. Avea obligaţia el acolo şi era legitimat cu această obli­gaţie să asigure acel dispozitiv de ordine publică, să ţină acea cale rutieră liberă. Pe de altă parte, cei care au exercitat acele violenţe asupra colegului nostru şi-au asumat o anumită reacţie din partea forţelor de ordine, în momentul în care nu s-au mai manifestat într-un mod paşnic şi civilizat şi au forţat blocarea circulaţiei în centrul Capitalei”, a afirmat Enache, într-o decla­raţie de presă.

Enache a afirmat că nu are informaţii că ar fi vorba de acelaşi jandarm care s-a aflat în preajma liderului PSD Liviu Dragnea la DNA, ci doar că este identificat. „Eu nu vreau să-mi vulnerabilizez colegul. Ce pot eu să vă spun este că este un coleg care de-a lungul timpului şi-a dovedit profesionalismul. Asta nu exclude în niciun fel răspunderea lui în cazul în care vor fi constatate încălcări ale normelor legale”, a adăugat reprezentantul Jandarmeriei Capitalei. Enache a spus şi că filtrele Jandarmeriei şi-au dovedit eficienţa, după ce asupra a două persoane de la proteste au fost găsite un box, un cuţit şi o bâtă, dar şi un pistol de jucărie.

„Suntem o instituţie serioasă care şi-a asumat de fiecare dată orice fel de derapaj, orice fel de greşeală a oamenilor noştri. Instituţia analizează cu cea mai mare seriozitate acele imagini, le punem în context şi nu ne stă în caracter şi nu vom face vreun pas înapoi. Recu­noaştem dacă vor fi greşeli, însă acest lucru nu trebuie făcut sub presiunea momentului, trebuie urmaţi nişte paşi procedurali, urmând ca în urma verificărilor şi a analizei să se tragă şi o concluzie”, a subliniat oficialul Jandarmeriei.

Circa 100.000 de români au protestat sâmbătă, în mai multe oraşe din ţară, împotriva modificărilor aduse legilor Justiţiei. Singurele incidente au fost înregistrate la Bucureşti

Subiecte în articol: jandarm proteste
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri