Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficialii din Fâșia Gaza le cer palestinienilor să ignore ordinele de evacuare ale israelienilor

Oficialii din Fâșia Gaza le cer palestinienilor să ignore ordinele de evacuare ale israelienilor

de Redacția Jurnalul    |   

Oficialii din Fâșia Gaza le cer palestinienilor să ignore ordinele de evacuare ale israelienilor. Armata israeliană le-a cerut localnicilor să plece din nordul Fâșiei Gaza. Solicitarea a fost făcută duminică.

Ministerul de Interne din Fâșia Gaza le-a cerut civililor palestinieni care locuiesc în nordul Fâșiei Gaza să ignore ordinele Israelului de a se muta spre sud.

„Afirmațiile israeliene despre prezența zonelor sigure în sudul Gaza sunt minciuni, deoarece Israelul comite crime și masacre în toate zonele enclavei. Facem apel la cetățenii din nordul Gaza să ignore amenințările israeliene”, a transmis ministerul prin intermediul unui comunicat citat de Al Jazeera.

Armata israeliană a emis duminică noi ordine de evacuare. Civilii palestinieni din nordul regiunii au fost îndemnați să-și părăsească casele și să se mute în locurile desemnate de armata israeliană drept „zone sigure” în centrul și sudul Fâșiei Gazei.

Citiți și Armata israeliană emite noi ordine de evacuare care acoperă tot nordul Fâșiei Gaza

Concret, rezidenților li s-a cerut să părăsească regiunea de nord în regim de urgență și să se îndrepte către „zona umanitară” din al-Mawasi. Israelienii susțin că în regiunea evacuată există „infrastructură teroristă”.

Subiecte în articol: fasia gaza Israel ordine evacuare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri