Jurnalul.ro Ştiri Externe Opt ţări latino-americane condamnă violenţele împotriva civililor din Venezuela

Opt ţări latino-americane condamnă violenţele împotriva civililor din Venezuela

Opt ţări latino-americane au condamnat utilizarea excesivă a forţei împotriva protestatarilor venezueleni, a anunţat joi ministerul mexican de externe, după ce bilanţul morţilor în rândul protestatarilor din Venezuela a ajuns la 36, de la începutul lunii aprilie. 

Argentina, Brazilia, Columbia, Costa Rica, Guatemala, Hondurasul, Mexicul şi Paraguayul au cerut guvernului de la Caracas să respecte drepturile omului, informează Reuters. 



În Venezuela s-au înregistrat în ultimele săptămâni victime atât în rândul celor care îl contestă pe preşedintele socialist Nicolas Maduro, cât şi al celor care îl susţin, al martorilor neimplicaţi şi al forţelor de ordine. Joi, procuratura a anunţat că a fost ucis cu focuri de armă un lider al studenţilor "chavistas", simpatizanţi ai regimului venezuelean de stânga inaugurat de fostul preşedinte Hugo Chavez. 

Joi, spiritele s-au încins şi mai multă după ce a circulat un zvon privind sănătatea liderului opoziţiei Leopoldo Lopez, aflat în închisoare. Guvernul a transmis în cele din urmă, ca dezminţire, o înregistrare video în care Lopez afirmă că se simte bine. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri