Jurnalul.ro RIO 2016 Optimism moderat înainte de Olimpiadă

Optimism moderat înainte de Olimpiadă

de Dan Radu    |   

România participă la Jocurile Olimpice de la Rio cu o delegaţie de 96 de sportivi, care vor concura la 14 probe. Cele mai numeroase loturi sunt cele de atletism şi canotaj. Portdrapelul României a fost desemnată Cătălina Ponor. Plecarea spre Brazilia s-a făcut în mai multe etape, primele plecând loturile de scrimă, box şi judo, care vor participa la competiţii încă din primele zile.

Obiectivul delegaţiei României este de a cuceri şase medalii la această ediţie, printre cele mai modeste în istoria participării ţării noastre la Jocurile Olimpice. Cu lotul de gimnastică rămas, în premieră, pe dinafară, ţara noastră îşi pune speranţele în canotori, deşi în tabăra acestora nu domnea optimismul, înainte de începerea jocurilor. "Chiar dacă avem cea mai numeroasă delegaţie din istoria participărilor României la Jocurile Olimpice la canotaj, va fi greu să prindem podiumul, fiindcă nu ne putem compara cu celelalte ţări, când vorbim de baza materială", spunea Mariana Maliş, antrenoarea clubului CSS Orşova, care a dat 8 din cei 19 canotori care vor participa la Olimpiadă. Şi în lotul de atletism, unde participă 23 de români, optimismul era destul de rezervat, înainte de plecarea spre Rio. "Sper să concurăm la adevărata noastră valoare, iar rezultatele să vorbească de acum încolo. Greu de spus dacă atletismul se va întoarce cu o medalie de la Rio, dar noi sperăm. Competiţia în sine va demonstra cât de bine sunt pregătiţi adversarii din celelalte ţări", a declarat Andrei Gag, care va reprezenta România la aruncarea greutăţii. La gimnastică, România va fi reprezentată doar la probele de individual compus de Marian Drăgulescu, Andrei Vasile Muntean şi Cătălina Ponor, care va fi portdrapelul delegaţiei noastre. "Cred că o să fiu foarte bine primită. La vârsta asta, să ai un rezultat bun şi să vii cu o medalie, oricare ar fi ea, ar fi excelent", a declarat Ponor. La Rio merge şi gimnasta Larisa Iordache, care va fi rezervă.

18 sportivi, printre care şi Simona Halep, au refuzat să participe la Jocurile Olimpice de teama virusului Zika. Organizatorii se aşteaptă ca cel puţin unul din cei 500.000 de turişti aşteptaţi la Rio să se infecteze cu acest virus

Peste 10.000 de sportivi din 207 delegaţii vor participa la Olimpiadă. În premieră va exista şi o echipă a refugiaţilor

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri