Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban despre Ciorbea: Nu are în cap decât să execute comenzile politice ale lui Dragnea şi Tăriceanu

Orban despre Ciorbea: Nu are în cap decât să execute comenzile politice ale lui Dragnea şi Tăriceanu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, nu are în cap decât un singur lucru - să execute toate comenzile politice ale lui Liviu Dragnea şi ale lui Călin Popescu-Tăriceanu pentru a fi sprijinit pentru un nou mandat.

"Domnul Ciorbea nu are în cap decât un singur lucru - să execute toate comenzile politice ale lui Liviu Dragnea şi ale lui Tăriceanu pentru a mai fi sprijinit pentru un nou mandat. Ca atare, Victor Ciorbea nu mai este de mult timp Avocatul Poporului, ci este sluga lui Dragnea şi a lui Tăriceanu. Ştiţi foarte bine că la Parlament am demarat procedura de demitere a lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului. De asemenea, suntem pe cale să generăm o procedură juridică, care să ne ducă la o excepţie de neconstituţionalitate, care să permită CCR să judece solicitarea noastră, care spune că Avocatul Poporului este obligat, atunci când există temeiuri solide de neconstituţionalitate, care sunt semnalate de societate cu privire la ordonanţe de urgenţă, să atace la CCR pentru declanşarea controlului constituţional privitor la aceste ordonanţe de urgenţă", a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că PNL a iniţiat un proiect de lege prin care urmăreşte să se declanşeze control de constituţionalitate prealabil în cazul ordonanţelor de urgenţă şi altfel decât prin intermediul Avocatului Poporului.

Joi, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că analizează ordonanţa pentru modificarea legilor Justiţiei "la modul cel mai serios", după ce s-a întâlnit cu o delegaţie a USR care a depus un memoriu prin care reclamă neconstituţionalitatea acesteia. Ciorbea susţine că nimeni nu poate face presiuni asupra Avocatului Poporului şi spune că aşteaptă punctele de vedere pe marginea ordonanţei şi din partea Parchetului General, instanţelor, precum şi ale adunărilor generale ale procurorilor. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri