Oțetul balsamic este folosit în bucătăria mediteraneană, asiatică şi arabă, dar este popular în întreaga lume. Pe lângă un gust minunat, oțetul balsamic conține, de asemenea, mulți nutrienți utili.
Este bogat în magneziu, potasiu, fosfor, zinc, nu conține grăsimi şi proteine şi are foarte puține calorii. Fitonutrienții săi au proprietăți antioxidante deosebite.
Să vedem, însă, care sunt principalele beneficii pentru sănătate ale consumului de oțet balsamic:
- Stimulează imunitatea – Datorită antioxidanților din compoziția sa, oțetul contribuie la îmbunătățirea capacității de apărare a organismului şi la accelerarea proceselor de vindecare.
- Reduce tensiunea arterială – Potasiul din oțetul balsamic ajută la normalizarea tensiunii arteriale, fiind util pentru controlul hipertensiunii. Oțetul balsamic ajută la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.
.................................
Citește mai departe despre binefacerile Oțetului Balsamic
Te-ar putea interesa și:
Leacuri din plante și ceaiuri – „toate acestea ajută”, spune acad. Irinel Popescu
Leacuri din plante pentru anemie
Leacuri din plante în tratarea cancerului
Leacuri din plante pentru a preveni căderea părului